Dobrodošli! Ulogirajte se!
Moja košarica

košarica prazna

Opći uvjeti poslovanja1. Kupac i osobni podatci Kupca

Ovi Opći uvjeti definiraju Kupca kao fizičku ili pravnu osobu koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice www.dominis.com.hr u vlasništvu tvrtke Import Pro Domo d.o.o., Ruđera Boškovića bb, Split (u daljnjem tekstu – Dominis). Kupac je osoba koja naručuje i plaća proizvod, i kojoj se po uplati proizvod dostavlja. Kupac može proizvod naručiti i kupiti za treću osobu (u daljnjem tekstu Primatelj), te tada proizvod dostavljamo na adresu Primatelja. Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podatci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je ovlašteni korisnik kreditne kartice, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zaprijeke pri naručivanju i kupnji proizvoda od Dominisa, tj. za kupnju putem webshopa. Dominis sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.


2. Kupnja u webshopu Dominis

Kupnja u webshopu Dominis obavlja se pregledom ponude, odabirom, te stavljanjem proizvoda u košaricu. Cijene proizvoda istaknute su uz sami proizvod i vrijede za sve oblike plaćanja. Kupac proizvoda ne mora biti registrirani korisnik da bi obavio kupnju.

Kupac plaćanje može realizirati na sljedeće načine:

  • kreditnom karticom za koju Dominis ima sklopljen ugovor o prihvaćanju, a koje su navedene na stranici.
  • e-bankingom
  • općom uplatnicom ili virmanom
  • pouzećem


Kod plaćanja kreditnom karticom transakcija se najprije prosljeđuje na predautorizaciju, a konačna autorizacija obavlja se tek kada se utvrdi dostupnost svih naručenih proizvoda. Ako je narudžba ispravno zaprimljena, Dominis će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen. U slučaju da Dominis ne može isporučiti naručeni artikl, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu. Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, ili je narudžbu moguće samo djelomično kompletirati, Dominis će obavijestiti Kupca o proizvodima koji trenutačno nisu raspoloživi, te ga izvijestiti o roku u kojemu su proizvodi dobavljivi. Kupac može odlučiti hoće li odustati od kupnje u cijelosti, hoće li kupiti samo trenutno raspoložive artikle, ili će čekati da se cijela narudžba kompletira. Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabran e-banking, opća uplatnica ili plaćanje gotovinom, Dominis se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 8 radnih dana. Nakon isteka toga roka, Dominis ne jamči raspoloživost proizvoda. Kupac, da bi uspješno dovršio kupnju, dužan je popuniti sve ponuđene obrasce u procesu kupovine. U slučaju da se podatci Kupca razlikuju od podataka Primatelja, Kupac je dužan upisati i Primateljeve podatke. Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, Dominis isporučuje u najkraćemu mogućem roku.


3. Naplata/autorizacija transakcija

Sva plaćanja mogu se obaviti isključivo u HRK (hrvatskim kunama). U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu. Podatci o kreditnim karticama Kupca NE NALAZE se u Dominisovoj bazi podataka, već samo i isključivo na serveru banke. Dominis nema uvid u bankovne podatke Kupca.


4. Proizvodi u ponudi webshopa Dominis

Proizvodi u ponudi webshopa sadržani su u Dominisovoj bazi podataka. Dominis ne jamči da je proizvod na fotografijama u svakom detalju identičan originalu, posebice uslijed različitih postavki monitora, percepcije boja itd. U takvim slučajevima ne radi se o nedostatku proizvoda. Podatci o proizvodima (opis, cijena) podložni su tipografskim pogrješkama, tehničkim nepravilnostima web poslužitelja, napadu malicioznih programa na stranice itd. U slučaju očitih pogrješaka ili netočnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim u webshopu Dominis zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.


5. Dostava

Na svakoj zaključenoj narudžbi naznačena je cijena poštarine. Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda. Kupljeni proizvodi mogu se dostaviti na području Republike Hrvatske, kao i u inozemstvu, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavnih službi HP, HP Express i OVERSEAS. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno Primatelju vrati Dominisu jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-poštom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti: da se naručeni proizvod na zahtjev Kupca ponovno dostavi na adresu Kupca odnosno Primatelja da naručeni proizvod preuzme na adresi Dominisa uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja.

Ako Kupac u roku od 3 dana ne odgovori na pismo upućeno mu e-poštom i ne odabere jednu o ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod bit će dostavnom službom upućen na adresu Kupca. Kada Dominis putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu odnosno Primatelju, Kupac odnosno Primatelj dužan je preuzeti proizvod potpisom na dostavnici čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen. Dominis ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i uporabljivost proizvoda.


6. Ostali uvjeti

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. Dominis ima pravo jednostrano promijeniti ove Uvjete prodaje bez prethodne najave. Sve kupljene proizvode Dominis će isporučiti po uvjetima važećim u trenutku primanja narudžbe.


7. Primjena Uvjeta prodaje

Korištenjem usluga webshopa Dominis prihvaćate ove Uvjete prodaje. Ove web stranice sadrže informacije o Dominisovim proizvodima i uslugama te služe kao elektroničko prodajno mjesto – webshop. Dominis ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.


8. Autorska prava

Dominis je nositelj autorskih prava na sadržaj i formate ove web stranice. Cjelokupan sadržaj s web stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja Dominisa ni ustupati trećim osobama.


9. Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe te prihvaća da one čine sastavni dio ugovora.

info telefon: +385 21 312 197
  Dostava se naplaćuje |   Besplatna dostava za kupnju iznad 500kn |   Artikal na akciji.
© 2012 by Import Pro Domo d.o.o. - Izrada web stranica Split by Lanterna-Media d.o.o.